luni, 11 mai 2009

job hunting ... day 2



jobs hunting day 2 cica, pentru ca prima zi ar fi fost vineri, dupa o joi tampita in care seful vine si imi spune ... stii nu pot sa iti maresc salarul ... what the f..., cum adica nu poti? esti nebun? dupa ce am stat si am asteptat aproape 3 luni de zile sa imi dai salariile restate acuma sa ma si anunti ca nu poti sa imi maresti salarul? are u f...ing crazy? sa nu mai pune la scoteal ca am si ratat un super job din cauza jobului unde sunt acum, dar asta este o cu totul alta mancare de peste ... in fine asta este se pare ca asa din senim m-am trezit again in infernul de azi vara al vanatorii de joburi si chinuitoarelor intervirui care nu vor sa se concretizeze din cauza unor patroni, sefi etc extrem de tampiti care vor sa iti ofere un salar de nimik dar sa iti ia si pielea de pe tine daca se poate.

Parca simt cum fiorul unei negre disperari si incertitudini incepe sa imi cuprinda tot trupul, incercand cu disperare sa ma induca intr-o satre de confuzie si depresie. iar intrebarile "oare de ce am facut o facultate? sa muncesc pe un salar de nimik?am investit milioane de lei in studii ca u sef idiot sa se dea mare boss" precum si multe altele parca ar alimenta din plin acel fior si acea stare, dar nu ... nu vreau nu pot lasa aceasta satre sa ma cuprinda ... pt ca stiu ca pot sa trec si sa merg mai departe cu speranta ca odata si odata o sa fie mult mai bine.

Oooooooooo da speranta cea mai mare iluize cu care traiesc oamenii in ziua de azi ... iluzia care ne izbeste zilnic de realitatea cruda, dar tot ea ne imbata cu miroul ei de morfina a unui vis sau unor vise ce ii putin probabil ca vor deveni vreaodata realitate. Dar sa nu devenim melancolici :))

Asa ca day 1 o trecut cu multi nervi si frustrari iar day 2 o fost o zi obisnuita de lucru in care mi-am depus multe cv si am cautat noi joburi ... is curios de data asta cat o sa tina acest job hunting si oare cum o sa se termine? cu un alt job hunting peste cateva luni sau un an????

Mult succes celor care sunt si ei in cautarea de joburi :)

fill & go ... dar go alta data



In urma cu un an de zile am zis ca daca tot traim in era cardurilor si am o multime de carduri de ce sa nu mai imi fac un card fil & go si al o statie Rompetrol, ca vorba aia nu stii niciodata cand o sa ai nevoie de el. Treaba cu acest card ii destul de simpla ... alimentezi din orice statie Rompetrol sau a partenerilor care au implementat acest sistem iar la sfarsti de luna iti vine factura acasa si ai 15 zile sa o platesti. Cu alte cuvinte fill & go.

Doar ca normal ca trebuia sa se intample si inveitabilul ca doar traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul :)) vb lui Mircea Badea ... sambata seara imi platesc factura si cu 5 zile inainte ca sa fiu om cinstit si sa nu am datori fata de ei, iar in mod normal dupa maxim 3 minute linia de credit revena iar la 300 de ron si putea sa alimentezi ... doar ca supriza nu merge ... plata efectuata ... banii incasati ... posibilitatea de alimentare 0.

Cei din statie ridica din umeri nepasatori si paseaza responsabilitatea la cei de la Bucuresti, sfatuindu-am sa sun la numarul de pe spatele cardului ... dupa ce am stat 5 minute asteptand sa intru in legatura cu un operator extrem de obosit si plictisit ... acesta imi spune sec "eroare de sitem nu va putem ajuta, dar maine dimineata la ora 8 o sa puteti alimenta".

Zis si facut plec putin iritat din statia Rompetrol si cu un gust amar ... dar cu gandul ca e ok ca oricum nu am mare nevoie de masina in seara asta si o sa alimentez maine dimineata. Duminica dimineata ca tot omul ma pregatesc sa merg la biserica trag in benzinarie la ora 10 fara 20 si supriza nu pot alimeta pe card ... aceiasi umeri ridicati si cuvinte "sunati la Bucuresti ca e gratis si ei va pot ajuta" ... aceiasi voce plitisita si ff somnoroasa a unie ale domnisoare ... acelasi raspuns nu se poate pana maine dimineata la ora 8.

Luni la ora 8 sa merg la servici masina in statia peco intoruc cardul ... nu se poate ... stiind ce raspuns o sa primesc la cei de la ghiseul di staite sun direct la bucuresti ... de aceasta data stau 12 min pe hold in asteptarea unui oprator sau opratore care imi spune sec "colegii sunt la cafea ei incep doar la ora 9". Yup tipic romanilor ... coffe first custumer last.

Mai era in statie un biet taximetrist aflat in aceiasi situatie ca si mine ... ar fi mers la servici dar din pacate nu se poate ... tocmai isi platise facutra si el si nu mai ii ramasesera bani sa alimenteze ... trist dar adevarat. Avem sisteme de tot rahatul si angajati carora nu le pasa de clienti.

Asa ca dragii mei daca aveti cumva un card fill & go eu zic sa pastrati si ceva bani extra pt alimentare ... pt ca fill & go ii doar pentru reclama.

O zi buna si aveti giji de voi :)